NÍŽE NAJDETE PRVNÍ VÝSLEDKY MĚŘENÍ V BRUŠPERKU ZA LEDEN A ÚNOR


čtvrtek 12. prosince 2013

OD 2. LEDNA 2014 MOHOU LIDÉ ZNOVU POŽÁDAT O KOTLÍKOVÉ DOTACE

Příjem žádostí bude zahájen 2. ledna 2014, alokovaná částka pro tuto výzvu je 60 milionů korun. Podporovanými typy kotlů jsou, stejně jako vpředchozí výzvě, plně automatické kotle 3 a vyšší emisní třídy, zplyňovací kotle a atmosférické akondenzační kotle na zemní plyn. Výše dotace je závislá na typu pořizovaného kotle a pohybuje se vrozmezí 15 – 60 tisíc korun.

Seznam podporovaných kotlů.

Dotační program se zaměřuje především na obyvatele, kteří provozují dnes již nevyhovující kotle na tuhá paliva, a směřuje je k tomu, aby zvážili změnu systému vytápění nemovitostí a s využitím dotace snížili své náklady na pořízení nového vytápění. V průběhu příštích několika let tak budou muset stejně učinit, protože jejich kotel už nebude emisně vyhovovat nové legislativě na úseku ochrany ovzduší. Tento program jim dává šanci učinit tak včas a s výrazně nižšími náklady. Občané, kteří o dotaci požádají, dostanou do tří měsíců od podání žádosti vyrozumění, zda jim finance na nový kotel budou poskytnuty, či nikoliv. Úspěšní žadatelé pak mají devět měsíců na to, aby zlikvidovali starý kotel, koupili a instalovali nový a předložili kompletní doklady ke kontrole. Finance žadatelé obdrží na svůj účet do třiceti dnů po podpisu smlouvy o poskytnutí dotace.

V levé části blogu v odstavci Legislativa a zde naleznete detailní informace a podmínky o Společném programu na podporu výměny kotlů